dc20102021

Back Estàs aquí:Home Activitats

Activitats

Barcelona-Xangai Bridge-20 anys de germanor

Barcelona - Shanghai BridgeAquest any se celebra el vintè aniversari de l’agermanament de les ciutats de Barcelona i Xangai i per commemorar-ho l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’àrea de Promoció de Ciutat en col·laboració amb l’Oficina d’Afers exteriors del Govern Popular Municipal de Shanghai han organitzat el Barcelona-Shanghai Bridgee.

Sota aquest paraigua s’engloben prop d’una vintena d’activitats i esdeveniments presencials i en línia, programats per diferents actors públics i privats d’ambdues ciutats entre els quals destaquen: Fira de Barcelona amb CCPIT Shanghai; la Universitat Pompeu Fabra i la Fudan University; Casa Asia i Fundació Institut Confuci de Barcelona amb la Biblioteca Miguel de Cervantes de Shanghai, entre altress.

Llegeix més...

3a Fira de Mobilitat Internacional de la UB

Fira de mobilitatEls dies 18 i 19 d’octubre de 2021 la Universitat de Barcelona celebrarà la 3a Fira de Mobilitat Internacional, una activitat que té com a objectiu informar els estudiants sobre les diferents opcions per formar-se a l'estranger.

La fira tindrà enguany format virtual i, comptarà amb un programa de xerrades curtes per tal que els universitaris puguin conèixer l’oferta de mobilitat internacional disponible, les ajudes exonòmiques i les experiències d’altres estudiants.

Llegeix més...

Presentació de la novel·la "La frontera", de Can Xue

Can XueCan Xue (残雪, 1953), una de les escriptores més importants de la seva generació, publica la seva primera novel·la traduïda a l'espanyol, La frontera (Hermida Editors, 2021)."La seva obra reflecteix l'absurd del món i la impossibilitat de comprendre-ho i trobar el seu lloc en ell. Els seus personatges es mouen en llocs improbables, impossibles de localitzar, moltes vegades sota terra o, per contra, suspesos en l'aire, a la recerca de sortides que no existeixen o canvien sense parar, sense un objectiu evident i sense lògica aparent. El seu treball La frontera, publicat a la Xina el 2008, ha estat considerat un dels més importants".

Llegeix més...

I Jornada acadèmica “Històries d’Àsia i Ponent” a la UB: La incorporació de l'Altre. Rutes amb l'Orient des de l'Antiguitat

Jornada académicaAmb la incorporació del prof. Sven Günther a la Universitat Normal de Changchun (província de Jilin, la Xina), va arribar als seus alumnes el llegat del CEIPAC (UB) i d'altres grups internacionals de recerca en economia i política de l'Antiguitat. A manera de pèndol de Newton, aquests contactes estan permetent descobrir l'abast de recerques en diversos àmbits, tant a la Xina com a Hispània.

Organitzada pel vicerectorat de Política d'Internacionalització de la UB, la Fundació Institut Confuci de Barcelona i la facultat de Geografia i Història de la UB, la jornada presenta una panoràmica sobre aquestes contribucions i les incògnites que obren.

Llegeix més...

Cerimònia d'entrega del III Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan

#MarceladeJuanL’obra guardonada al III Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan és la traducció de Belén Cuadra de La muerte del sol, de Yan Lianke, editada per Automática Editorial. El lliurament del premi tindrà lloc el proper dijous 14 d’octubre a les 18h a la seu de l’Institut Confuci de Barcelona. Aquest premi l’atorguen la Fundació Institut Confuci de Barcelona, el grup de recerca TXICC i la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB.

D’uns anys ençà que el Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan reconeix les millors traduccions fetes al català o castellà (en anys alterns) del xinès, en tant que alhora fa honor a la figura de la traductora que dona nom al premi. Enguany es premia la millor traducció del xinès al castellà publicada entre el 2017 i el 2020. L’obra guanyadora és la traducció de Belén Cuadra de La muerte del sol, de Yan Lianke, editada per Automática Editorial.

Llegeix més...

Tertúlies literàries sobre autors/es xinesos/es: «Diaris del Sàhara» de Sanmao

TERTÚLIES LITERÀRIES

La Mediateca de Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d’autors/es xinesos/es. Les tertúlies literàries guiades pretenen crear un grup de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres d’un escriptor dirigides per una experta que ens ajudarà a analitzar l’obra de l’autor i la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

Llegeix més...

CineClub FICB: “Històries de Shanghai”

#cineclubFICB

A la dècada dels anys 30 del segle passat, Shanghai era reconeguda com el "Hollywood xinès", una ciutat que concentrava les grans productores de l'època. En l'actualitat, Xangai és el municipi xinès amb més densitat de població i un important centre d'activitat econòmica. Aquest cicle pretén fer un recorregut pels canvis succeïts en aquesta emblemàtica i cinematogràfica ciutat.

Totes les sessions comptaran amb una breu presentació a càrrec d'experts i amb un cinema-fòrum posterior a la projecció amb el públic assistent.

Llegeix més...

Subcategories

rgpdue_sello.png