AFFBCN 2022

modalidad
Presencial
Online

dimecres 26 de Octubre , 10:00 h.

Lugar
Diferents espais
Coste
Consultar

Asian Film Festival Barcelona 10ena edició

Publicat dijous 20 de Octubre, 2022

L'Asian Film Festival Barcelona – AFFBCN, el festival de cinema asiàtic d’autor, compleix aquest any 2022 la desena edició, i se celebrarà del 26 d’octubre al 6 de novembre. Cinemes Girona, Phenomena, CaixaForum i Zumzeig són les seus d’aquest any per a les projeccions de cinema presencials, mentre que la plataforma FILMIN ho serà per a les sessions en línia.

La Fundació Institut Confuci de Barcelona se suma al festival donant el seu suport a la programació xinesa d'aquesta edició. 

Aquest certamen especialitzat en cinema asiàtic segueix fidel als seus orígens ja que presenta una programació que inclou més d’un centenar de pel·lícules procedents d’uns 25 països de la regió d’Àsia i el Pacífic, on el relat històric, les qüestions de gènere i el drama en totes les seves facetes omplen de contingut la proposta cinematogràfica d’aquesta edició.

AFFFBCN 2022 abasta una extensió geogràfica que va des de l’Àsia Central, amb la participació de cinematografies procedents de dos ex repúbliques soviètiques, Kazakhstan i Kirguizistan, a les quals se sumen  Iran, Mongòlia i Afganistan; Àsia Meridional està representada per Índia, Pakistan, Bangla Desh i Sri Lanka; el Sud-est asiàtic per les Filipines, Indonèsia, Tailàndia, Singapur, Laos, Cambodja i Vietnam; Àsia Oriental per Xina, Corea, Japó; i finalment el Pacífic per Austràlia i Nova Zelanda.

La sala Phenomena acollirà la pel·lícula inaugural del AFFFBCN 2022 el proper 26 d’octubre, amb la projecció de Sardar Udham (2021) del director indi Shoojit Sircar, que serà aquests dies a Barcelona convidat pel Festival. La seu central del AFFBCN  continuarà sent els Cinemes Girona, on es distribuirà la major part de la programació. La sala Zumzeig també s’estrena com a seu a l’edició d’aquest any. Betevé i B travel Experience també projectaran alguns llargmetratges.

El Festival presenta un total de 111 pel·lícules, incloent la inauguració i la clausura,  distribuïdes en cinc seccions, totes a concurs: Oficial (21), Oficial Panorama, (23), Discoveries (22) NETPAC (22) i Especial (21). Cadascuna compta amb els seus jurats corresponents integrat per directors, crítics de cinema i escriptors. L’AFFBCN concedirà quinze premis: a la millor pel·lícula, millor director i millor guió per a cadascuna de les seccions a concurs.

Per a la directora del AFFFBCN 2022, Menene Gras Balaguer “la desena edició del Festival vol ser tan representativa com sigui possible del cinema experimental i independent més recent del continent asiàtic, i malgrat destaquen algunes cinematografies com són les de l’Índia, l’Iran, la Xina o Corea del Sud també es projecten títols d’altres països asiàtics menys reconeguts o amb menor projecció”. 

Vine amb els més petits de la casa a…

Convidem als estudiants de primària i…