modalidad
Presencial
Online

dimecres 25 de Octubre , 18:00 h.

Lugar
Diferents espacis
Coste
Consultar

Asian Film Festival Barcelona 11ena edició

Publicat dijous 26 de Octubre, 2023

El Asian Film Festival Barcelona – AFFBCN, certamen especialitzat en cinema asiàtic segueix fidel als seus orígens. Presenta una programació que inclou un centenar de pel·lícules procedents de més de 20 països, amb l’objectiu d’apropar la vida quotidiana dels habitants de la regió d’Àsia i el Pacífic. Els seus problemes i conflictes, vivències i emocions diàries, i el sentiment de pertinença a un territori determinat omplen de contingut la proposta cinematogràfica d’aquesta edició.

La Fundació Institut Confuci de Barcelona se suma al festival donant el seu suport a la programació xinesa d'aquesta edició. 

Aquest any l’AFFFBCN dedica una retrospectiva al reconegut director xinès Wang Chao, que estarà a Barcelona coincidint amb la projecció de les 8 pel·lícules més rellevants de la seva trajectòria cinematogràfica. Yangzi’s Confusion (2023), l’òpera prima de la cineasta xinesa Li Jue, serà el film encarregat d’inaugurar el festival a la sala Phenomena, i comptarem amb la presència de la directora, mentre que la pel·lícula The Royal Hotel (2023) de la australiana Kitty Green tancarà aquesta onzena edició.

Aquest any el festival també aposta per donar visibilitat als treballs de joves realitzadors, com és el cas de la pel·lícula inaugural, o amb la convocatòria oberta a autors novells o desconeguts.

La seu central de l’AFFBCN 2023 continuarà sent els Cinemes Girona, on es distribuirà la major part de la programació. La Filmoteca de Catalunya acollirà 3 films (dels 8 que es projectaran en total) de la retrospectiva del cineasta xinès Wang Chao, i la resta es distribuiran a CaixaForum i Zumzeig. La sala Phenomena acollirà la pel·lícula inaugural el proper 25 d’octubre, amb la projecció de Yangzi’s Confusion (2023).

El Festival distribueix la seva programació en cinc seccions, totes a concurs: Oficial, Oficial Panorama, Discoveries, NETPAC i Especial. Cadascuna compta amb els seus corresponents jurats integrat per directors, crítics de cinema i escriptors. L’AFFBCN concedirà quinze premis: a la millor pel·lícula, millor director i millor guió per a cadascuna de les seccions a concurs.

Com a novetat, el festival vol impulsar el talent emergent amb la incorporació duna nova convocatòria oberta a autors novells o desconeguts on es projectaran 10 pel·lícules de les 100 presentades.

Per a la directora de l’AFFFBCN 2023, Menene Gras Balaguer “l’onzena edició del festival arriba aquesta tardor amb una programació que té com a objectiu ser la més representativa possible del cinema experimental i independent recent procedent del continent asiàtic, sense excloure produccions que responen tant a l’interès d’un públic coneixedor de les cinematografies corresponents com d’aquells que es volen iniciar en un cinema no tan nou, la diversitat del qual respon preferentment a les diferents narratives que exposa”.