dl21092020

 horari calendari acadèmic

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Cineclub: "Xina: 5 mirades de dona"

Cultura

Cineclub: "Xina: 5 mirades de dona"

#CineclubFICBQuin és el paper de la dona dins de la indústria del cinema xinès? La cinematografia xinesa que ha experimentat des de principis del segle XXI un increment tant en el nombre de produccions, com en el nombre d'entrades venudes, ha viscut també el debut o la consagració internacional d'algunes de les seves directores de cinema. Als noms de Zhang Yimou, Jia Zhangke, se'ls uneixen el d'un grup de directores de cinema com Ann Hui, Xu Jinglei o Vivian Qu, que, en els últims 20 anys, han ofert la seva mirada de la realitat xinesa (tant històrica com contemporània) a través del cinema.

 

A "Xina: 5 mirades de dona" el Cineclub oferirà cinc llargmetratges, alguns inèdits al nostre país, dirigits per dones xineses; les sessions comptaran també amb una breu presentació i amb un cinefòrum posterior a la projecció amb el públic assistent.

El cicle s'obrirà el 22 de maig de 2019 amb la presentació del llibre "Historia del cine chino" (Editorial Berenice-Almuzara, 2019) amb la participació de Ricard Planas, autor del llibre, Quim Crusellas, director del Festival Nits de cinema oriental de Vic, i Gloria Fernández, directora de CineAsia.

Presentació de les pel·lícules i cinefòrum

Glòria Fernández i Enrique Garcelán, CineAsia.

Ricard Planas, professor del departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.

Informació sobre el cicle

Del 22 de maig al 26 de juny de 2019, dimecres de 18:30 a 21:00h.

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona (mapa))
<M> Catalunya L1, L3.

Entrada gratuïta prèvia inscripció.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Programa de pel·lícules

Totes les pel·lícules es projecten en versió original amb subtítols en espanyol (VOSE).

Dimecres 29 de maig de 2019, 18:30

Buddha Mountain 观音山

  • Directora: Li Yu. Any: 2010. Durada: 105 min
  • Gènere: Drama / Més de 7 anys.

En Chengdu, la Xina, una retirada cantant d'òpera, la senyora Zhang, acull com a inquilins a un trio de joves, una cantant de rock i dos cambrers, que han fugit de casa després de deixar els estudis. Ells hauran de compartir casa tractant de trobar l'amor en les seves desesperades i caòtiques vides.(2010. Millor Pel·lícula en la primera edició del Casa Àsia Film Week)

Tràiler: https://youtu.be/cqL-p_niM5I


Dimecres 5 de juny de 2019, 18:30

Una vida sencilla 桃姐

  • Directora: Ann Hui. Any: 2011 Durada: 117 min
  • Gènere: Drama / Més de 15 anys.

Chun Tao-Chung ha treballat com a serventa per a la família Leung durant seixanta anys. Ara cuida de Roger, l'únic membre de la família Leung que encara viu a Hong Kong. Un dia, en tornar del treball, Roger descobreix que Tao ha sofert un vessament cerebral i la porta a l'hospital. Quan ella li diu que vol deixar el seu treball i marxar-se a una residència, ell li troba una habitació en un centre dirigit per un vell amic. A força de dedicar-li temps i atenció a les necessitats de la Tao, Roger descobreix quant significa per a ell la vella criada. (2011: Festival de Venècia: Copa Volpi a la Millor actriu (Deanie Yip)

Tràiler: https://youtu.be/zu8sY8ow6zw


Dimecres 12 de juny de 2019, 18:30

So Young 致我们终将逝去的青春 

  • Directora: Zhao Wei. Año: 2013 Durada: 117 min
  • Gènere: Drama / Més de 15 anys.

La pel·lícula mostra les vivències d'un grup de joves estudiants d'universitat. Situada la història a la Xina dels anys noranta, és un reflex de l'amor i l'amistat en contraposició amb l'ambició, les omissions i els somnis trencats. (2013. Millor Direcció Novell als Golden Roster Awards)

Tràiler: https://youtu.be/g2lNUBb4slY


Dimecres 19 de juny de 2019, 18:30

Ella, una joven china 中国姑娘

  • Directora: Guo Xiaolu. Any: 2009 Durada: 98 min
  • Gènere: Drama / Més de 15 anys.

Mei és una jove xinesa que decideix abandonar la seva monòtona vida en un poble per l'enrenou de Chongqing, la ciutat més pròxima. Però res surt com esperava. Després de ser acomiadada de la fàbrica on treballa, s'enamora de Spikey, un assassí a sou que el seu passat no triga a passar-li factura. Sense rumiar gaire, marxa a Londres, on es casa amb un home més gran que ella, el Sr. Hunt.

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=Cj4ZiDPgr1o


Dimecres 26 de juny de 2019, 18:30

Love education 相爱相亲

  • Directora: Sylvia Chang. Any: 2017 Durada: 120 min
  • Gènere: Drama / Més de 15 anys.

Sensible drama generacional sobre l'amor a través de tres dones que representen el passat, el present i el futur de la Xina. Una anciana moribunda recorda els seus moments més feliços. La seva filla, Hui Ying, decideix traslladar la tomba del seu pare de la seva ciutat natal a la tomba de la seva mare. No obstant això, la seva primera esposa, que ha cuidat la tomba durant anys, no ho aprova, i el seu desacord acaba convertint-se en un problema per a tota la ciutat.. (2019: 9 Nominacions als Hong Kong Film Awards entre el que destaquen el de millor película, director, guió, actor i actriu)

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=H8IPfl8zf-s

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

CineAsia

Col·labora

Casa Àsia

 

rgpdue_sello.png