dj29102020

 horari calendari acadèmic

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Presentació del llibre "Historia del cine chino"

Cultura

Presentació del llibre "Historia del cine chino"

Historia del cine chinoSent la indústria del cinema xinès una de les més importants en l'actualitat, encara és una gran desconeguda al nostre país. Excepte noms com Zhang Yimou o Jia Zhangke, poc se sap d'un cinema que sempre ha omplert somnis dels seus espectadors, des de la glamurosa indústria de Shanghai dels anys 30 fins al període d'ocupació japonesa, des de la instauració de la República Popular a 1949 fins a l'obertura dels anys 80, passant pel tempestuós període de la Revolució Cultural. Un cinema que comprèn gèneres autòctons com el de les arts marcials (wuxia) i el de l'òpera de Pequín (jingju), i que competeix des de sempre amb les indústries estrangeres produint cintes bèl·liques i d'espies, melodrames familiars i comèdies romàntiques.

 

El llibre Historia del cine chino (Berenice-Almuzara, 2019) suposa el primer recorregut detallat publicat a Espanya d'una història apassionant, a través d'aquells títols que, ja sigui perquè formen part de la memòria sentimental de generacions de xinesos o per la seva qualitat artística indiscutible, mereixen un lloc en el cànon universal.

La presentació del llibre Historia del cine chino el dimecres 22 de maig de 2019 inaugurarà el cicle Cineclub "La Xina: 5 mirades de dona", i comptarà amb la participació de Ricard Planas, autor del llibre, Glòria Fernández, directora de CineAsia, i Quim Crusellas, director del Festival Nits de cinema oriental de Vic.

Sobre l'autor

Ricard Planas és llicenciat en Filosofia (UB), Estudis d'Àsia Oriental (UPF-UAB) i Màster en Estudis Xinesos (UPF). Fa una estada a la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín com a becari de la Fundació ICO. Actualment es troba cursant la seva tesi doctoral sobre l'obra del cineasta Yuan Muzhi i impartint l'assignatura d'Història del Cinema Xinès a la UPF.

Dades de la presentació

Dimecres 22 maig 2019 a les 18: 30h

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalente
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona (mapa)
<M> Catalunya L1, L3.

Entrada gratuïta prèvia inscripció.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Editorial Almuzara

Col·labora

CineAsia

Festival Nits de cinema oriental

rgpdue_sello.png