dt02062020

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Presentació del llibre: “Sabiduría de la antigua China. Proverbios, cuentos y leyendas del chengyu”

Cultura

Presentació del llibre: “Sabiduría de la antigua China. Proverbios, cuentos y leyendas del chengyu”

Sabiduría de la antigua ChinaPertanyent a la família lingüística sinotibetana, l'idioma xinès atresora en la seva evolució una sèrie de frases idiomàtiques conegudes com chengyu o «frases fetes». Formades en la seva majoria per quatre caràcters, cada frase es troba relacionada en el seu origen amb alguna llegenda de la literatura clàssica o de la tradició popular oral xinesa. Aquestes pàgines reuneixen l'art de la cal·ligrafia amb el fascinant univers dels proverbis, contes i llegendes del chengyu.

AFORAMENT COMPLET

 

Versada en pintura i cal·ligrafia xinesa, l'autora ens convida a gaudir amb la lectura d'històries senzilles i divertides; una fascinant saviesa reflexiva que sens dubte ens connectarà amb vivències personals o faules familiars. Conèixer els chengyu ens demostra que sempre hi ha espais de connexió idiomàtica en els quals les diferents cultures s'identifiquen i s’alimenten l’una a l’altra.

En la presentació del llibre Sabiduría de la antigua China. Proverbios, cuentos y leyendas del chéngyú, la seva autora, María Eugenia Manrique, realitzarà a més una demostració de cal·ligrafia in situ.

Participen a la presentació

María Eugenia Manrique, autora

Agustín Pániker, director d’Editorial Kairós

Manuel Pavón, responsable de l’àrea acadèmica de la FICB

Sobre l'autora

Maria Eugenia Manrique és llicenciada en Belles Arts. Ha estudiat pintura tradicional xinesa a la R.P. de la Xina. Ha rebut destacats premis de cal·ligrafia i pintura a la Xina (2014) i el Japó (1990). Imparteix classes de pintura oriental a Barcelona. És autora dels llibres Pintura Zen; método y arte del Sumi-e, Palabras con Corazón i Arte Naturaleza y espiritualidad; evocaciones taoístas.

Dades de la presentació

Dijous 9 de maig de 2019 a les 19:30h

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona (mapa))
<M> Catalunya L1, L3

Entrada gratuïta prèvia inscripció.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Editorial Kairós