dl02082021

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Entrega del II Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan

Cultura

Entrega del II Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan

Premi Marcela de JuanLa Fundació Institut Confuci de Barcelona, la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona, el grup de recerca TXICC i la , convoquen el II Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan amb l’objectiu de potenciar la traducció literària del xinès al castellà i al català i premiar les millors traduccions que s’han publicat recentment. 

El premi és de caràcter biennal i s'aniran alternant els dos idiomes: castellà i català. Les edicions senars del premi es destinaran a traduccions al castellà publicades en els quatre anys anteriors a la convocatòria, mentre que en les edicions parells es premiaran les traduccions al català publicades en els quatre anys anteriors a la convocatòria. En aquesta segona edició es premiaran les traduccions al català publicades entre l'1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2018.

El jurat d'aquesta edició estarà format per:

  • Manel Ollé (Universitat Pompeu Fabra) 
  • Carles Prado (Universitat Oberta de Catalunya) 
  • Sílvia Fustegueres (TXICC) 

Dades de l'acte

La resolució del jurat es farà pública en la cerimònia de lliurament del premi que tindrà lloc el dijous 17 d'octubre del 2019 a les 19h a:

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona (mapa)
<M> Catalunya L1, L3.

Activitat gratuïta limitada a l'aforament de la sala, cal inscripció:
FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Bases

  • Pot optar a aquest premi qualsevol traducció directa al català que s’hagi publicat entre l'1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2018 d'una obra literària de qualsevol gènere escrita originalment en xinès.
  • Els traductors que optin a aquest premi o els seus editors han de presentar un breu currículum de la seva feina com a traductors i cinc exemplars de l'obra traduïda i, com a mínim, un exemplar de l’obra original, i els han d’adreçar al secretari del jurat del Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan.
  • L'adreça d'enviament dels materials és la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.
  • El jurat estarà format per entre 3 i 5 membres, especialistes del camp de la traducció en les llengües de partida i d'arribada, i estarà presidit pel degà de la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la UAB.
  • La dotació del  premi serà de 4.000 € per al traductor, tot i que pot quedar desert.
  • El termini de presentació de traduccions per a aquesta convocatòria és el 15 de febrer de 2019.
  • La resolució del jurat es farà pública en la cerimònia de lliurament del premi que tindrà lloc el 17 d'octubre del 2019 a les 19h a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

Organització

Facultat de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona

Grup de recerca en Traducció del Xinès al Català/Castellà (TXICC)

Fundació Institut Confuci de Barcelona

rgpdue_sello.png