dl02082021

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Conferència: Dona, societat i literatura a la Xina moderna

Cultura

Conferència: Dona, societat i literatura a la Xina moderna

Dona, societat i literaturaEntre finals de segle XIX i principis del segle XX, es van produir canvis de gran amplada a la Xina que van desembocar en la caiguda de l’última dinastia imperial, la instauració de la República i, més endavant, de la República Popular. Les veus reformistes d’aquestes dècades no només es van alçar en nom de la nació, sinó també en el de la dona, que havia ocupat durant segles una posició de desavantatge a la societat.

 

En aquesta conferència, tractarem sobre el procés d'emancipació de la dona mitjançant les figures de diferents escriptores xineses que van reflectir en les seves obres les importants transformacions que es van produir en les dècades que van envoltar el canvi de segle. Començarem amb una reflexió sobre la posició de la dona en la societat tradicional i traçarem el camí de la seva lluita per la igualtat.

Conferència a càrrec de

Dra. Teresa I. Tejeda Martín és professora de llengua i literatura xineses a la Universitat de Salamanca i traductora literària del xinès al castellà. Ha traduït Joyas de Plata de Zhou Daxin (China Intercontinental Press, 2015) y Campos de vida y muerte de Xiao Hong (Bellaterra, 2018), entre d’altres.

Dades de l'activitat

Dimarts 4 de febrer 2020 a les 18:30h

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona (mapa)
<M> Catalunya L1, L3.

Entrada gratuïta prèvia inscripció. Aforament limitat

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

rgpdue_sello.png