ds06062020

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La FICB celebra el concurs Pont a la Xina 2019

Notes de premsa

La FICB celebra el concurs Pont a la Xina 2019

Concurs Pont a la XinaEl passat 5 d'abril, el concurs "Pont a la Xina" 2019 es va celebrar un any més amb èxit a la sala polivalent de la Fundació Institut Confuci de Barcelona. Una meravellosa oportunitat dedicada als estudiants de xinès i interessats de la cultura xinesa per demostrar el seu talent i habilitats.

 

El concurs es va dividir en tres categories: el grup universitari, el grup de secundària i el grup amateur, repartits entre un total de 16 participants. El procés d'avaluació va constar de tres parts: discurs, prova de coneixement de la llengua i cultura xineses i actuació artística. Els grups de secundària i universitari van competir en les tres fases del concurs, mentre que el grup amateur va delectar amb les seves demostracions artístiques. Les professores de xinès de la FICB Zeng Andi i Li Sihong van ser les amfitriones i presentadores de l'esdeveniment.

El concurs es va obrir amb les paraules de benvinguda de Lídia Tubert, coordinadora d'activitats culturals de la FICB, que va agrair la participació dels aspirants i de tots els assistents. A continuació, Javier Orduña, director de la FICB, va destacar que els Instituts Confuci de tot el món realitzen aquest concurs per seleccionar els millors aspirants per participar en el concurs internacional a la Xina.

Els participants del grup amateur van inaugurar el concurs i amb animades actuacions per a tots els gustos: arts marcials, cal·ligrafia, cant, ball ... tothom en va poder gaudir en un ambient relaxat i festiu davant un públic entusiasmat. En aquesta edició del concurs, el tema central del discurs per al grup universitari va ser "Un món, una família" i el del grup de secundària va ser "Aprèn xinès, suma amics de tot el món". Els concursants van demostrar el seu ric coneixement sobre la cultura xinesa i un gran domini de la llengua en aquesta part. Durant segona fase del concurs els participants van haver de respondre a 4 preguntes relacionades amb la cultura i la llengua xineses. A la tercera i última fase, els concursants dels grups universitari i de secundària, van oferir interessants actuacions artístiques, que van incloure dansa, cant, pintura, cal·ligrafia, lectura de poesia, etc.

El jurat d'aquesta edició va estar conformat per Li Qiaofang, coordinadora de programes complementaris de la FICB; Ainhoa Urmeneta, responsable de docència d'adults de la FICB; Yu Xiaojie, responsable de docència de nens i joves de la FICB; i Manuel Pavón, responsable de l'àrea acadèmica de la FICB. Després de valorar rigorosament el nivell d'idioma, coneixements i talent dels concursants, els guanyadors de la competició van ser finalment seleccionats.

Després d'una intensa i molt discutida competència, els concursants Andreu Masip del grup universitari i Clara Molina del grup de secundària van ser els guanyadors d'aquesta edició i representaran la FICB el 19 de maig de 2019 a la final nacional a Saragossa.