ds06062020

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Primera Aula Confuci de Catalunya

Notes de premsa

Primera Aula Confuci de Catalunya

Aula Confuci de Girona

La signatura del conveni entre la Fundació Institut Confuci de Barcelona i La Salle Girona per obrir la primera Aula Confuci de Catalunya va tenir lloc el passat 10 d’abril de 2019 a La Salle Girona.

 

Van estar presents durant la signatura del conveni el director del centre gironí Joaquim Mataró, el president local Javier Orduña, el president xinès Chang Shiru i la Coordinadora de Promoció i Programes complementaris Li Qiaofang de la FICB, la professora de La Salle Hong Haifeng, la professora de Hanban Ma Yao, etc. A més a més, van ser testimonis del moment la representant de l’Oficina de Relacions Exteriors de la Universitat de Girona Sílvia Simón, el president de l’escola de primària de La Salle on s’imparteixen cursos de xinès i altres responsables de La Salle Girona.

Abans del signament, Joaquim Mataró va fer una breu introducció sobre l’evolució i els resultats de l’aprenentatge del xinès a La Salle Girona des del 2010, un repàs a la col·laboració mútua entre les dues institucions, els quals va agraïr a la FICB. Els presidents de la FICB van qualificar com a molt positiva la col·laboració d’ambdues parts, l’aprenentatge mutu i la visió comú de progrés. Per acabar, el representant dels alumnes va realitzar un discurs sobre la llengua espanyola i la llengua xinesa durant el qual va compartir la seva experiència personal en l’aprenentatge del xinès i va mostrar el seu agraïment.

Durant aquest curs acadèmic La Salle Girona ha tingut un total de 130 alumnes que han escollit el curs «Llengua i cultura xinesa» (ESO) o el curs d’«Història de la Xina Contemporània» (batxillerat). Durant els darrers anys, el número d’estudiants que es presenten a l’examen de nivell de xinès HSK, al concurs Pont a la Xina, als campaments d’estiu de Beijing, etc., s’ha mantingut estable.

Ara per ara, la FICB ha fundat dues Aules Confuci: l’Aula Confuci d’Andorra i la recentment inaugurada Aula Confuci de La Salle Girona. Aquest és un pas més en la promoció de l’estreta col·laboració entre l’Institut Confuci i el sistema educatiu dels centres de primària i secundària dels llocs on s’estableix.

Material audiovisual

Aula Confuci de Girona