dl02082021

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa El pintor xinès Wei Xiaorong exposa la seva obra per primera vegada a Europa

Notes de premsa

El pintor xinès Wei Xiaorong exposa la seva obra per primera vegada a Europa

Wei XiaorongEl passat dijous 6 de juny va tenir lloc la presentació de l'exposició Wei Xiaorong · Pintura china contemporánea, a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona, organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Badalona, la Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB). L'artista, un dels màxims exponents de la pintura lineal xinesa, hereu de la pintura tradicional reinterpretada a manera contemporani, és la primera vegada que realitza una exposició a Europa.

 

L'esdeveniment va ser inaugurat per Jordi Subirana, segon tinent d'alcalde i regidor de l'Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat de l'Ajuntament de Badalona. Així mateix, l'acte va comptar amb la presència de Salvador García Fortes, vicerector d'Arts, Cultura i Patrimoni de la UB, Àlex Aguilar, vicerector de Projecció i Internacionalització de la UB, Oriol Lladó i Esteller, diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, i Chang Shiru i Javier Orduña, directors de la FICB.

Durant la inauguració, el Dr. Domènec Corbella, comissari de l'exposició, va mostrar ser un gran coneixedor del treball de Wei Xiaorong, en presentar l'exposició, realitzant una anàlisi detallada de l'obra i trajectòria de l'artista. Seguidament, el mateix Wei Xiaorong va dedicar unes paraules als assistents i va agrair el treball de tots els organitzadors

Aquesta exposició, que es mantindrà oberta fins el 28 de juliol d'aquest any, es va complementar amb l’activitat Exhibició de pintura en viu i diàleg amb Wei Xiaorong que va tenir lloc a la sala polivalent de la FICB el dia 11 de juny de 2019, en la qual els assistents van poder gaudir d'una mostra del talent de l'artista en directe. Acompanyat per una nombrosa audiència, l'artista va oferir una classe magistral sobre els principis de la pintura tradicional xinesa, usant el pinzell i la tinta per reproduir els diferents elements que conformen un paisatge. El resultat va ser una obra espontània que l'artista va regalar a la FICB.

Material audiovisual

Wei Xiaorong

rgpdue_sello.png