dl02082021

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa El Festival Nits de cinema oriental presenta su programa 2019 en la FICB

Notes de premsa

El Festival Nits de cinema oriental presenta su programa 2019 en la FICB

Festival Nits de cinema oriental de VicEl passat divendres 5 de juliol de 2019 es va presentar en roda de premsa la 16ena edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic a la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

 

Lídia Tubert, coordinadora d’activitats culturals de la FICB, va donar la benvinguda als assistents i va destacar la bona col·laboració amb el festival, que compleix ja 4 anys. Per la seva banda, Carme Puig, responsable de festivals de cinema de l'ICEC - Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va destacar el festival com una de la grans cites del cinema asiàtic. Per acabar, Quim Crusellas, director del Festival Nits de cinema oriental de Vic, va desvetllar les novetats d’aquesta edició, entre les quals es destaca el canvi d’ubicació en la nit d’inauguració del Festival, que enguany es farà al Seminari de Vic, la mostra de 44 films amb 25 estrenes, dos d'elles a nivell mundial i l'homenatge al director desaparegut Ringo Lam, referent pels amants del cinema asiàtic.

Enguany, la FICB, oferirà la dansa del drac i del lleó a la nit inaugural del Festival, el dilluns 15 de juliol, en un espectacle amb pirotècnia gràcies a la col·laboració amb un grup local de diables. També participarà en l’estrena de la pel·lícula Spring Sparrow, dijous 18 de juliol al Casino de Vic.

La sessió va finalitzar amb una degustació de la cervesa del festival Nitòmana i amb la celebració de la cerimònia del te a càrrec de la FICB.

rgpdue_sello.png