dc20102021

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La FICB allotja la roda de premsa del Festival Nits 2021

Notes de premsa

La FICB allotja la roda de premsa del Festival Nits 2021

#fesnits2021El dimecres 14 de juliol de 2021 ha tingut lloc la roda de premsa oficial del Festival Nits de cinema oriental de Vic a la seu de la FICB, en la qual s'ha desvetllat el programa i les novetats d’enguany. 

L'acte ha comptat amb l'assistència i participació de Carme Puig, responsable de festivals de cinema de l'ICEC, Quim Crusellas, director de Festival Nits, Li Peihua i Minkang Zhou, codirectors de la FICB, i Lídia Tubert, responsable d'activitats culturals de la FICB. 

 

Lídia Tubert ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat la bona la col·laboració de la FICB amb el Festival durant els darrers 6 anys. Per la seva banda, Carme Puig ha assenyalat la importància del Festival per a la difusió de la cultura a Catalunya, i com a plataforma del cinema asiàtic. Finalment, Quim Crusellas, director de festival, ha presentat el programa de pel·lícules d'enguany, subratllant la importància cada vegada més gran de la Xina en el certamen, que aquest any comptarà amb 13 pel·lícules del país, sobre un total de 41. 

L'acte ha comptat amb la tradicional cerimònia del té, oferta per la FICB als assistents. 

El Festival Nits de cinema oriental de Vic, que enguany celebra la seva 18a edició, és un dels festivals de cinema amb més projecció del territori català. Enguany el festival se celebrarà del 20 al 25 de juliol en format totalment presencial i comptarà amb mesures anti-COVID i de control d'aforament. 

Com cada any la sessió inaugural de les Nits estarà dedicada a la Xina, i comptarà amb l'assistència de la codirecció de la FICB, així com amb una actuació de ball del lleó xinès, a càrrec de la FICB, un sopar amb plats xinesos, i la projecció de la pel·lícula Tiger Robbers en l'espai exterior de la Bassa dels Hermanos. 

Més informació i entrades a: https://cinemaoriental.com/ 

Roda de premnsa

rgpdue_sello.png