Tertúlia literària xinesa

modalidad
Online

dimarts 15 de Novembre , 18:30 h.

Lugar
ZOOM
Coste
Gratuït

«Días, meses, años» de Yan Lianke

Publicat diumenge 16 de Octubre, 2022

La Mediateca de Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i DigiTrans organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d’autors xinesos. Les tertúlies literàries guiades pretenen crear un grup de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres d’un/a escriptor/a dirigides per una experta que ens ajudarà a analitzar l’obra de l’autor/a i la repercussió que ha tingut a la literatura i al seu entorn socioeconòmic i cultural.

Cada mes es proposarà una lectura i el dia de la tertúlia els participants juntament amb la conductora de la sessió, comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida.

Aquestes sessions s’impartiran en format en línia i gratuïtes, d’octubre a gener.

En aquesta primera tertúlia la trobada virtual serà amb:

  • Días, meses, años de Yan Lianke. Dades de la traducció: Automática, 2019. Traducció directa de Belén Cuadra Mora. Pàgines: 114.

Una terrible sequera assola la serra de Balou i els habitants d'un petit llogaret fugen de les seves cases i de la fam que s'aveïna. Enrere queden un ancià, un gos i una planta de blat de moro, disposats a sobreviure a la meitat de l'adversitat.

Yan Lianke (1958) és un dels narradors contemporanis xinesos més originals i reconeguts. Aquesta novel·la curta, publicada originalment en 1997, va ser guardonada amb el prestigiós Premi de Literatura Lu Xun.

La tertúlia serà guiada per Belén Cuadra Mora, llicenciada en Traducció i Interpretació i màster en Estudis d’Àsia Oriental per la Universitat de Granada i guanyadora del III Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan. Va viure quinze anys a la Xina, on es va formar en llengua i cultura xineses a la Universitat d’Estudis Estrangers de Pequín i va treballar com a traductora i intèrpret de l’Ambaixada d’Espanya. Ha traduït al català obres de Yan Lianke, Qiu Miaojin i Lao She, entre d’altres autors. En l’actualitat compagina la traducció de llibres amb un doctorat sobre lingüística xinesa i traducció literària.

Els llibres no seran proporcionats per Casa Àsia ens podeu contactar a  mediateca@casaasia.es si algú troba dificultat en aconseguir algun títol.

Vine amb els més petits de la casa a…

Convidem als estudiants de primària i…