ds06062020

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Cursos Cursos Cursos de cultura Cultura gastronòmica i cuines de la Xina, 2ª ed.

Cursos de cultura

Cultura gastronòmica i cuines de la Xina, 2ª ed.

cursos estiuXina posseeix una de les gastronomies més riques i antigues del món. Les seves tradicions culinàries són el reflex d'una cultura refinada i ancestral, que no obstant això està present de forma natural en l'alimentació quotidiana de la seva gent, per senzilla que sigui. Però tot i ser una de les cuines més difoses internacionalment, i d'estar present en totes les ciutats del món, és també una de les més desconegudes en la seva autèntica essència.

 Al llarg d'aquest curs, els participants podran conèixer les arrels i els fonaments d'aquesta gastronomia mil·lenària, i assistir a més a una sèrie de demostracions en les que podran conèixer de forma pràctica els ingredients, les tècniques i les característiques particulars dels diferents estils culinaris de la Xina.

Programa

  1. La gastronomia en la cultura xinesa. Ingredients, tècniques i principals estils culinaris
    Data i hora: 15/07/2013 a les 16:00 h.
    Shiru Chang, catedràtic de la Universitat d'Estudis Estrangers de Beijing (Xina) i director de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.
  2. Demostració culinària
    Data i hora: 15/07/2013 a les 18:30 h.
    Wing Tung Wong Cheng, conseller de l'Associació de Restaurants Xinesos a Catalunya.
  3. Les influències de la gastronomia vegetariana i la nutrició en la salut
    Data i hora: 2013.07.16 a les 16:00 h.
    Lam Chuen Soun, propietari del restaurant Shanghai 1930 i president d'honor de l'Associació de Restaurants Xinesos a Catalunya.
  4. Demostració culinària
    Data i hora: 2013.07.16 a les 18:30 h.
    Heung Pok Lam Mai
  5. Tradicions i costums. Invitacions i banquets: Cuina imperial i dinar popular
    Data i hora: 2013.07.17 a les 16:00 h.
    Shiru Chang, catedràtic de la Universitat d'Estudis Estrangers de Beijing (Xina) i subdirector de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.
  6. Demostració culinària
    Data i hora: 2013.07.17 a les 18:30 h.
    Wing Tung Wong Cheng, conseller de l'Associació de Restaurants Xinesos a Catalunya.
  7. La cultura del te: història, varietats i propietats per a la salut. Menjar tradicional, clima i formació del gust
    Data i hora: 2013.07.18 a les 16:00 h.
    Lam Chuen Soun, propietari del restaurant Shanghai 1930 i president d'honor de l'Associació de Restaurants Xinesos a Catalunya.
  8. Demostració culinària
    Data i hora: 2013.07.18 a les 18:30 h.
    Heung Pok Lam Mai
  9. Tendències gastronòmiques de futur i nova cuina xinesa. Dadong i South Beauty
    Data i hora: 2013.07.19 a les 16:00 h.
    Shiru Chang, catedràtic de la Universitat d'Estudis Estrangers de Beijing (Xina) i subdirector de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.
  10. Demostració culinària i degustació final
    Data i hora: 2013.07.19 a les 18:30 h.
    Lam Chuen Soun, propietari del restaurant Shanghai 1930 i president d'honor de l'Associació de Restaurants Xinesos a Catalunya.
    Heung Pok Lam Mai
    Wing Tung Wong Cheng, conseller de l'Associació de Restaurants Xinesos a Catalunya. Informació d'interès

Dades del curs

Del 15 al 19 del juliol Horari: tarda, de 16 a 20:30 h Durada: 20 o 30 hores

Localització: Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme (CETT-UB)

Inscripció i matricula

El període de matriculació a Els Juliols comença a les 10 h del dimarts 21 de maig i finalitza set dies abans de l'inici del curs escollit (el 24 de juny per als cursos de la primera setmana, l'1 de juliol per als de la segona i el 8 de juliol per als de la tercera).

http://www.ub.edu/juliols/matriculacio/index_es.php

Fulletó del curs amb informació complementària

Coordinació

Shiru Chang, catedràtic de la Universitat d'Estudis Estrangers de Beijing (Xina) i director de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

Isabel Lugo, responsable de l'Àrea de Coneixement en Cuina i Gastronomia de l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, Barcelona.

Con el apoyo de

confuci barcelona  .........  cett