Matrícula tancada

modalidad
Presencial
Online

dimecres 08 de Maig , 18:30 h.

Duración
8 sessions
Lugar
Fundació Institut Confuci de Barcelona
Coste
120 €

Curs "Un travelling pel cinema xinès"

Publicat dimarts 14 de Maig, 2024

La Fundació Institut Confuci de Barcelona i CineAsia, amb la col·laboració de Filmin i Casa Àsia, organitzen conjuntament "Un travelling pel cinema xinès", un curs de cinema en format híbrid (presencial i online) sobre la història del cinema a la Xina. Al llarg de 8 sessions analitzarem el cinema que s'ha realitzat des dels seus orígens a la Xina continental, i també parlarem de les cinematografies hongkonesa i taiwanesa, amb característiques pròpies. Un cinema del que coneixem la punta de l'iceberg (a la Xina es produeixen anualment més de 900 llargmetratges) i que ha viscut diferents etapes que es coneixen com a Generacions. Un cinema que aquests últims anys està vivint un fenomen d'expansió, amb la consolidació d'una indústria que no ha d'envejar res a la nord-americana. 

Els inscrits al curs podran gaudir d'accés gratuït a la plataforma Filmin durant 1 mes, per poder accedir a totes les pel·lícules en format streaming des de casa. El curs es complementarà a més amb el visionat de pel·lícules a la seu de FICB (a confirmar títols i dates). 

Dades del curs

Dates: del 8 de maig al 26 de juny (8 sessions).

Horari: dimecres de 18:30 ha 20:30 h.

Lloc: Presencial a la Fundació Institut Confuci de Barcelona i en línia a través de la plataforma Zoom (24 hores abans de l'acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi).

Preu: 120€. Inclou accés al curs presencial/online, welcome pack i accés a Filmin.*

 *Welcome pack: S'entregarà a tots els assistents al curs un welcome pack de benvinguda (assistents presencials i online dins de la península Ibèrica i Balears).

*Accés a Filmin: Els alumnes rebran un codi d'accés gratuït per a la plataforma Filmin durant 1 mes.

A més, les primeres 10 persones que s'inscriguin i assisteixin al curs en format presencial, tindran un regal extra relacionat amb el cinema xinès.

Es lliurarà un certificat d'assistència al curs per a qui ho sol·liciti i que hagi assistit a un mínim del 80% de les classes.

Professorat

Ricard Planas

Ricard Planas és llicenciat en filosofia (UB, 2008) i estudis asiàtics (UPF-UAB, 2009) i màster en estudis xinesos (UPF, 2013). Va ser becari de l'ICO, estudiant a la Beijing Foreign Studies University (2009-2010). El 2019 es va doctorar al departament d'Humanitats de la UPF amb una tesi sobre l'obra de Yuan Muzhi, director xinès dels anys 30. Va programar el cicle Inèdits xinesos en femení per a la Filmoteca de Catalunya (2018). Va publicar el llibre Historia del cine chino (2019) a l'editorial Almuzara. Ha impartit diverses assignatures sobre cinema asiàtic a la Universitat Pompeu Fabra i col·labora activament amb l'empresa cultural CineAsia i amb la FICB a cursos i cicles de cinema. Actualment ensenya història del cinema xinès a la Universitat de Salamanca com a professor col·laborador.

Glòria Fernández

Llicenciada en Periodisme i membre fundador de CineAsia, Gloria ha col·laborat en diverses publicacions i coordinat i escrit llibres sobre cinema, entre ells Johnnie To: Redefiniendo el Cine de Autor per al Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, o Brillante Mendoza, retratando la realidad filipina i El cine de Hong Sang-soo per al Festival de Cinema de Gijón. Compaginant la seva tasca de docència a universitats (UB, UMA, UIC), actualment és programadora del Festival de Sitges i col·labora assíduament en altres festivals, institucions i centres de cultura com la Fundació La Caixa, Casa Àsia o Filmoteca de Catalunya.

Enrique Garcelán

Llicenciat en Direcció i Guió cinematogràfic, és membre fundador de CineAsia. Enrique forma part del Comitè de programació del Festival de cinema de Sitges i Fancine de Màlaga. Compagina aquesta tasca amb la docència a universitats (UAB, UB, UIC, UMA, Universitat Carlos III), escoles de cinema (La Casa del Cine, San Antonio de los Baños de Cuba), amb la col·laboració amb altres festivals, institucions i centres de cultura, com ara la Fundació La Caixa, Casa Àsia i Filmoteca de Catalunya.

Forma de Pagament

Per a realitzar la matrícula és necessari emplenar el formulari de matrícula i adjuntar el comprovant de pagament.

Al CONCEPTE DEL PAGAMENT és imprescindible indicar:  NOM i COGNOM de l'alumne + CINE

El pagament s'efectuarà en el següent compte corrent:

BANCO SANTANDER

SWIFT: BSCH ES MM XXX
IBAN: ES58 0049 6671 9121 1600 9071
Titular: Fundació Institut Confuci de Barcelona

Documents Adjunts

documentos adjuntos