dg20012019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos: Tang Xianzu | El Pabellón de las Peonías

Cultura

Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos: Tang Xianzu | El Pabellón de las Peonías

Tang Xianzu

La Mediateca de Casa Àsia, amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona, organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d'autors xinesos. En aquesta quarta tertúlia de la 2a edició la trobada serà amb El Pabellón de las Peonías de Tang Xianzu.

 

Els interessats que s'inscriguin a l'activitat tindran l'oportunitat de llegir el llibre que la Mediateca els proporcionarà en préstec. A la sessió es comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la seva lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida. S'analitzarà l'obra de l'autor, la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

El Pabellón de las Peonías (Mudan ting), escrita pel dramaturg Tang Xianzu el 1598, és el text teatral més conegut de la dinastia Ming i forma part del repertori habitual del grups contemporanis de teatre Kunqu. Tragicomèdia romàntica, els seus protagonistes lluiten pel seu amor tot enfrontant-se a tot tipus de dificultats, inclosa la mort. A banda de conèixer un clàssic de la literatura xinesa, l'ampli ventall de recursos narratius de l'obra permet examinar configuracions del desig, el gènere o la transcendència. El text ha estat recentment traduïda al castellà per Alicia Relinque, qui ha rebut per aquesta obra el primer premi de traducció Marcela de Juan.

Els lectors que estiguin interessats en agafar en préstec el llibre, un cop inscrits, tenen 5 dies per recollir-lo a la Mediateca de Casa Àsia en el seu horari habitual: dilluns, dimecres i divendres de 10.00 ha 15.00 hi els dimarts i dijous de 15.00 ha 19.00 h. Només hi ha 10 exemplars disponibles!

La tertúlia serà guiada per Xavier Ortells, professor associat al Departament de Llengües i Literatures Modernes de la Universitat de Barcelona, que també imparteix docència sobre temes relacionats amb Àsia a altres universitats. És màster en Estudis Regionals d'Àsia Oriental per Columbia University y doctor en Traducció i Estudis Interculturals per la UAB. La seva recerca se centra en dos àmbits: la producció cultural contemporània a la Xina i la història de les relacions sino-espanyoles. 

Informació de l'activitat

Dimarts 3 de juliol, de 19.00 h a 20.30 h

Seu de Casa Àsia (mapa)
Recinte Modernista de Sant Pa
Pavelló de Sant Manuel 
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Entrada gratuïta amb inscripció prèvia 

INSCRIPCIONS (Casa Àsia)

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Casa Àsia