ds16022019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Presentació del llibre “En busca de mi hermana china”

Cultura

Presentació del llibre “En busca de mi hermana china”

En busca de mi hermanaLa periodista i escriptora Georgina Higueras publica aquesta novel·la on relata la història d'una profunda amistat a finals dels anys setanta, que permet a la seva protagonista descobrir alguns dels secrets més ben guardats d'una saga familiar el destí de la qual està íntimament lligat als esdeveniments més significatius del segle XX a la Xina.

 

Presenta

Chang Shiru, director de l'FICB

Intervenen

Georgina Higueras, autora

Rafael Bueno, director de programes educatius de Casa Àsia

Vicenç Sanclemente, periodista

Sobre l’autora

Georgina Higueras (Sigüenza, 1955, tot i que d'Almeria «de vocació»), periodista i escriptora, és llicenciada en Ciències de la Informació i màster en Història Contemporània per la Universidad Complutense de Madrid. El 1979 se'n va anar a la Xina per realitzar un postgrau en Història de les Relacions Internacionals de la Xina (1839-1949) a la Universitat de Pequín (Beida).

La seva llarga carrera periodística inclou les corresponsalies d'EFE a Pequín, Washington i Estrasburg i de la Cadena SER a Moscou, però sobretot va destacar com a referència de la informació d'Àsia a Espanya durant dues dècades com a editora d'El País.

Actualment compagina la seva tasca com a professora universitària amb articles d'opinió en mitjans com Política Exterior El Periódico de Catalunya.

En busca de mi hermana china és la seva primera obra de ficció.

Sobre el llibre

A finals dels anys setanta, Beatriz aconsegueix una beca per estudiar a la prestigiosa Universitat de Pequín. La jove espanyola comparteix habitació amb Zhou Xin, una estudiant d'arqueologia. S'inicia llavors una profunda amistat que permet a la Beatriz descobrir alguns dels secrets més ben guardats d'una saga familiar el destí de la qual està íntimament lligat als esdeveniments més significatius del segle XX a la Xina.

La relació s'interromp quan l'espanyola inicia una altra vida a Mèxic, però, en quedar-se vídua, sent la necessitat imperiosa de buscar la seva germana xinesa, de la qual no en sap res des de fa més de tres dècades. Però, es pot trobar algú de qui només es coneix el nom entre 1350 milions de persones?

Dades de la presentació

Dimarts 26 de juny de 2018 a les 18:30h

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
Elisabets 10, 08001 Barcelona (mapa)

Entrada gratuïta, cal inscripció prèvia.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Casa Àsia

La Esfera de los Libros