dg21042019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Jornada "Les arrels de la ciència i la filosofia a la Xina: estat de la questió"

Cultura

Jornada "Les arrels de la ciència i la filosofia a la Xina: estat de la questió"

ciència i la filosofia a la XinaEn el marc del XIII Congrés Internacional d'Ontologia s'organitza aquesta sessió dedicada a la Xina en la qual experts en la matèria presentaran els principals temes i conclusions del XXIV Congrés Mundial de Filosofia que va tenir lloc a Beijing el passat mes d'agost. 

 

A més, després d'una breu introducció a la filosofia clàssica xinesa, s'abordaran qüestions com els descobriments arqueològics recents i l'evolució de les matemàtiques a l'antiga Xina.

Programa


18.00 h - Paraules de benvinguda
Chang Sirou, codirector de l'Institut Confuci de Barcelona
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia

18.05 h - El Congrés Mundial de Filosofia: breus apunts
Dr. Víctor Gómez Pin, coordinador del Congrés Internacional d'Ontologia

18.15 h - Principals temes i conclusions del XXIV Congrés Mundial de Filosofia (Beijing agost 2018)
Dr. Luca Scarantino, president de la Federació Internacional de Societats Filosòfiques

18.35 h - Una breu introducció a la filosofia xinesa clàssica
Jenny Zhao, Lloyd-Dan David Research Fellow i Needham Research Institute and Darwin College (Regne Unit)

18.55 h - Descobriments arqueològics recents i l'evolució de les matemàtiques a l'antiga Xina
Dr. Joseph Dauben

19.15 h - Debat entre els ponents

Sessió en anglès i en espanyol sense traducció.

Perfil dels ponents

Dr. Joseph Dauben

Professor d'història en el Lehman College i en el Graduate Center, Joseph W. Dauben va obtenir el seu doctorat a Harvard el 1972, el mateix any en què es va unir a la facultat de Lehman. És autor de dues biografies que es consideren clàssiques: Georg Cantor: His Mathematics and the Philosophy of the Infinite (Harvard University Press, 1979) i Abraham Robinson: The Creation of Non-Standard Analysis, A Personal and Mathematical Odyssey (Princeton University Press, 1998). En reconeixement a les seves contribucions a l'enteniment del desenvolupament de les matemàtiques xineses en el món occidental, l'any 2002 Dauben va ser triat Professor Honorari de l'Institut d'Història de les Ciències Naturals, una filial de l'Acadèmia de Ciències de Xina. Només vuit altres persones han rebut aquest honor. Recentment, ha estat elegit membre de l'Acadèmia Alemanya de Ciències Leopoldina, la societat científica més antiga d'Europa.

Dr. Luca Scarantino

Luca Maria Scarantino és professor de Filosofia i Política de la Cultura a la Universitat IULM, Milà, Itàlia. Ha publicat extensament sobre la filosofia italiana contemporània. Els seus interessos actuals de recerca inclouen la definició de patrons morals transculturals, centrant-se en característiques interpersonals bàsiques, com la persuasió, la violència, la confiança, el ressentiment, la generositat i l'amor. És editor de la revista internacional Diogenes i president de la Federació Internacional de Societats Filosòfiques (FISP) per al període 2018-2023. Va ser secretari general de la FISP, 2008 2018.

Jingyi Jenny Zhao 赵静

Jenny Zhao és Lloyd-Dan David research fellow a Needham Research Institute i Darwin College. Va completar la seva tesi doctoral, titulada Aristotle and Xunzi on Shame, moral education and the good life (Aristòtil i Xunzi sobre la vergonya, l'educació moral i la bona vida), a la Facultat d'Estudis Clàssics de la Universitat de Cambridge, el 2015. a més de revisar el seu treball doctoral per a la seva publicació, Jenny està emprenent un nou projecte comparatiu sobre les representacions de la infància i la infantesa en les antigues Grècia i la Xina, amb un enfocament filosòfic.

Información sobre la actividad

Dimarts, 9 d'octubre a les 18.00 h 

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
Elisabets 10, 08001 Barcelona (mapa)

Entrada gratuïta, cal inscripció prèvia.

INSCRIPCIONS (Casa Àsia)

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Casa Àsia

Congreso Internacional de Ontología