Cultura
Trobada "Llengües, identitats i oportunitats: el context de la comunitat xinesa"
- Detalls
- Publicat el Dimecres, 23 Novembre 2011 19:22
- Escrit per FICB
La Fundació Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia es complauen a convidar-vos a la trobada «Llengües, identitats i oportunitats: el context de la comunitat xinesa»
Programa de la trobada
Primera intervenció: «Petit equip d’acostament a l’imaginari lingüístic de l’estudiant xinès de llengües romàniques»
Viure aquí i allà. Les persones i els idiomes que les envolten... ¿És viable viure en un país estranger sense parlar-ne les llengües oficials? ¿És el domini de llengües i cultures diverses un factor d’èxit? Una visió explicativa de l’estudiant xinès de llengües romàniques farà llum sobre la clau cap a la llibertat que suposa, per a l’ésser humà, el domini d’una llengua.
A càrrec de: Begoña Ruiz de Infante Ortiz de Zárate, sinòloga, màster en Immigració i Educació Intercultural per la Universitat de Barcelona. Traductora, intèrpret i mediadora en serveis públics experta en la comunitat xinesa. Membre del grup de recerca MIRAS de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Segona intervenció: «Estudiar xinès a Qingtian: identitats i vincles transnacionals. Tornar per aprendre».
Els vincles i el desenvolupament de programes per a l’aprenentatge de la llengua xinesa impliquen l’acostament de realitats i ofereixen la possibilitat de múltiples pertinences.
A través dels viatges que realitzen els joves durant l’estiu per aprendre l’idioma xinès, ens aproparem al principal lloc de procedència de la diàspora xinesa a Catalunya: la comarca de Qingtian.
A càrrec de: Irene Masdeu Torruella, llicenciada en antropologia social, doctoranda del Departament de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona (becària predoctoral a l’AECID) i membre del grup de recerca InterAsia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, realitza una estada d’investigació a la Universitat de Xiamen (República Popular de la Xina), des d’on ha desenvolupat un treball de camp extensiu a la comarca de Qingtian (província de Zhejiang).
Presentat per:
Gaëlle Patin Laloy, responsable Programa Comunitats Asiàtiques de Casa Àsia.
Shiru Chang, sotsdirector de l’Institut Confuci de Barcelona.
Tot seguit, s’obrirà un debat i torn de preguntes. També hi participaran alumnes xinesos de l’IES Ventura Gassol de Badalona.
Data i lloc
Horari: Dimecres, 30 de novembre del 2011, a les 19.00 h.
Lloc: Casa Asia, sala Samarcanda. Av. Diagonal, 373, Barcelona.
Entrada: Entrada lliure fins a completar l'aforament.
Organitza: Casa Asia i Institut Confuci de Barcelona.
Contacte: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.