dt19032019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Cultura Darrere l'espai. Exposició de Li Yousong

Cultura

Darrere l'espai. Exposició de Li Yousong

Li YousongLa Fundació Institut Confuci de Barcelona i la Universitat de Barcelona amb la col·laboració de FEEFAN'S ART es complauen a presentar "Darrere l'espai. Exposició de Li Yousong".

 

En Li Yousong, nadiu de la ciutat de Shenyang, al nord-est de la Xina, va viure durant la dècada dels 70 un moment especial, el del desenvolupament de la revolució xinesa sota la influència de la Unió Soviètica i del Japó. La seva passió per la industrialització i l’interès pel col·lectivisme van determinar una estètica iconogràfica d’una gran repercussió i impacte visuals. Avui, però, l’estètica col·lectivista ha desaparegut i ja no crida l’atenció del públic. Li Yousong, sent que, a mesura que passen els anys, aquells símbols i aquella estètica poden acabar desapareixent del tot, fet que suposaria una gran pèrdua per a la cultura xinesa. És per això que ha decidit construir un espai d’art personal destinat a recordar aquella estètica en una sèrie d’obres sobre paper de petit format.

L’exposició que presentem a la Fundació Institut Confuci de Barcelona ens apropa a la Xina dels anys 70 a través d’una perspectiva actual. En aquella època, segons Li Yousong, les esquerres occidentals es van aventurar a basar-se en la societat xinesa per fer una crítica de la societat occidental, afegint-hi també els seus propis desitjos i ambicions. D’alguna manera, en Li se sent identificat amb ells, i per això veiem que els símbols i les característiques artístiques de la Revolució Cultural xinesa dels anys 70 s’entrellacen amb altres influències del món occidental i construeixen un nou espai de creativitat. Es tracta d’un espai en què es barregen les obres d’Antoni Gaudí i elements del metro de Moscou amb altres influències de la Xina per crear un escenari o joc visual de construccions, arquitectures, arquetipus i virtualitats, evocadores i a la vegada utòpiques.

Dr. Domènec Corbella, comissari de l’exposició.

CV de Li Yousong

Aquest artista contemporani xinès va néixer el 1968 a Shenyang, al nord-est de la Xina. El 1992 es va graduar en Pintura Mural a l’Acadèmia Central de Belles Arts de la Xina. El 1994 va obtenir el màster en Art Popular, també a l’Acadèmia Central de Belles Arts de la Xina. Actualment és professor al departament de Disseny artístic a l’Institut de Comunicació Gràfica de Pequín.

Exposicions

2016 Acrobàcies xineses a Manhattan, Galeria FEEFAN’S ART, Pequín.

2013 Esbossos - Li Yousong, Galeria Today Art, Pequín.

2013 Rere l’espai – Esbossos de Li Yousong, Museu de l’Institut de Comunicació Gràfica de Pequín.

2011 Formes Arquitectòniques, Galeria Beijing Commune, Pequín.

2008 Li Yousong, Galeria Beijing Commune, Pequín.

2006 Notícies, Galeria Beijing Commune, Pequín.

2005 Exposició individual, Schoeni Art Gallery, Hong Kong.

2005 El Joc del Realisme, Galeria Beijing Commune, Pequín.

2003 Exposició individual, Schoeni Art Gallery, Hong Kong.

1994 Exposició de Treballs Finals de Màster, Acadèmia Central de Belles Arts de la Xina, Pequín.

Informació sobre l'exposició

L'exposició romandrà oberta del 30 de novembre al 20 de desembre de 2017.

Inauguració: dijous 30 de novembre de 2017 les 19h a la FICB.

Accés lliure subjecte a inscripció prèvia: FORMULARI D'INSCRIPCIÓ (Inauguració)

Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
Elisabets 10, 08001 Barcelona (mapa)

Organitza

Fundació Institut Confuci de Barcelona

Universitat de Barcelona

Col·labora

FeeFan’s Art