dg20012019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Cicle de conferències: urbanisme, religió i desenvolupament sostenible a la Xina

Notes de premsa

Cicle de conferències: urbanisme, religió i desenvolupament sostenible a la Xina

Conferències Fudan University

La Fundació Institut Confuci de Barcelona, en col·laboració amb la Universitat de Fudan (Shanghai), la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i ESADE, ha organitzat un cicle de tres conferències a les universitats que formen part de la xarxa Macro-Confuci.

 

Les conferències es van pronunciar els dies 15 i 16 de novembre de 2017. La primera, a càrrec de Fan Lizhu (范丽珠), professora de sociologia i directora de Globalization and Religious Studies de la Universitat de Fudan, que es titula “How Urbanism Changes China’s Religious Landscape”, al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. La professora Fan va parlar del fenomen migratori massiu que ha tingut lloc a la Xina durant els últims 30 anys degut a la urbanització de les ciutats del país i la seva relació amb diferents aspectes de la religió. La segona conferència, a càrrec de Li Zhiqing (李志青), professor de la School of Economics de la Universitat de Fudan, que es titula “The Green Development of China’s Economy”, es va pronunciar al Campus Sant Cugat d’ESADE. La conferència del professor Li Zhiqing va tenir una segona sessió a la Facultat d’Economia i d’Empresa de la Universitat de Barcelona. A la seva presentació, el professor Li va comentar els reptes ambientals que haurà d’afrontar la Xina després de 30 anys de ràpid creixement econòmic, així com la necessitat d’una transició cap a un model de desenvolupament més sostenible.

Al cicle de conferències van assistir investigadors i alumnes del màster en Estudis Xinesos i del grau en Global Studies de la Universitat Pompeu Fabra, del grau d’Empresa Internacional i del màster en Cultura i Negocis a l’Àsia Oriental de la Universitat de Barcelona, i d’ESADE.

Material audiovisual