dg20012019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Inauguració de l'exposició “Darrere de l'espai” de Li Yousong, una mirada a la Xina dels anys 70

Notes de premsa

Inauguració de l'exposició “Darrere de l'espai” de Li Yousong, una mirada a la Xina dels anys 70

Darrere l'espaiEl passat dijous 30 de novembre de 2017 es va inaugurar a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona l'exposició de dibuixos de l'artista xinès Li Yousong. Aquesta exposició ha estat organitzada juntament amb la Universitat de Barcelona i ha comptat amb la col·laboració de la galeria d'art FeeFan’s Art de Pequín.

 

A la cerimònia d'inauguració van assistir el Sr. Àlex Aguilar Vila, vicerector de Projecció i Internacionalització i la Sra. Bibiana Crespo, delegada del rector per a la Internacionalització. També van pronunciar discursos el director de la FICB, el Sr. Javier Orduña, l'artista Li Yousong i el Sr. Domènec Corbella, comissari de l'exposició. Durant la cerimònia d'inauguració, els assistents van tenir l'oportunitat de gaudir d'una visita guiada per l'exposició de la mà del mateix artista. 

Li Yousong és un artista contemporani provinent del nord-est de Xina. Va cursar estudis superiors d'art i actualment és un respectat artista al país, on també exerceix de professor en l'Institut de Comunicació Gràfica de Pequín. En aquesta exposició, la FICB ha reunit part de les seves obres. En elles, Li ens mostra la Xina dels anys 70 amb una perspectiva personal i actual, que ens ajuda a entendre aspectes socials i culturals de l'època. En la seva obra trobem tant símbols de la Revolució Cultural com a elements de la cultura occidental, com l'obra de Gaudí o de l'estil del metre de Moscou. Tot això fa d'aquesta exposició un espai creatiu que acosta estètiques passades i presents que evoquen dos mons, l'oriental i l'occidental. 

Des de la FICB convidem al públic a descobrir una part de la història contemporània xinesa a través de les obres d'aquesta exposició, que romandrà oberta al públic fins al 20 de desembre de 2017.

Material audiovisual