dg20012019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa L'examen HSK marca una altra fita a Barcelona amb 800 participants

Notes de premsa

L'examen HSK marca una altra fita a Barcelona amb 800 participants

examen hskEl 19 de maig de 2013, l'Institut Confuci de Barcelona va organitzar amb èxit a la Universitat Autònoma de Barcelona l'edició anual per a Catalunya del nou examen de nivell de llengua xinesa HSK. El nou HSK és un examen d'estandardització internacional de les capacitats en idioma xinès, impulsat per Hanban, organisme del govern xinès encarregat de la promoció de la llengua.

L'examen se centra a posar a prova les capacitats dels estudiants, els quals la llengua materna no és el xinès, a l'hora d'utilitzar el xinès per comunicar-se en la vida quotidiana, els estudis i la feina. L'examen es divideix en dues parts totalment independents, una escrita i una altra oral.

La part escrita consta dels nivells d’HSK 1, 2, 3, 4, 5 i 6, mentre que l'examen oral, que es porta a terme en forma d'enregistrament, inclou els nivells de HSK inicial, mitjà i avançat. En l'edició del nou HSK d'aquest any, l'Institut Confuci de Barcelona ha organitzat convocatòries que cobreixen tots els nivells esmentats.

La primera convocatòria del nou examen HSK per part de l'Institut Confuci de Barcelona va tenir lloc l'any 2010, en aquesta edició només hi va haver un total de 20 inscripcions. No obstant això, en la següent edició del 2011, el nombre d'inscrits va augmentar amb rapidesa fins a arribar als 230, una xifra deu vegades superior a la de la convocatòria anterior. Arribat l'any 2012, el nombre de participants en l'examen es va incrementar fins a gairebé duplicar-se, acostant-se a la xifra de 600 inscrits. En la convocatòria d'enguany, s'han superat les 800 inscripcions, establint un nou màxim històric. Els participants no procedeixen únicament de Barcelona, sinó que també hi ha estudiants d'altres zones d'Espanya que venen exclusivament per participar en l'examen. Si se sumen els participants de l'examen YCT (prova de capacitats en llengua xinesa específicament dirigida a estudiants de primària i secundària) organitzat el passat mes de novembre, el nombre total d'inscrits supera amb escreix les 1.000 persones.Aquest fenomen és motiu de satisfacció i reflecteix a la perfecció l'excel·lent tendència a l'augment, any rere any, del nombre d'estudiants de xinès a Catalunya i fins i tot a tot Espanya, i evidencia l'entusiasme i la importància que s’atorga a l'estudi de la llengua xinesa. Aquest augment de l'estudi de la llengua xinesa va despertar l'interès de TVE que va enviar un equip per cobrir la realització de l'examen HSK a Barcelona i va realitzar entrevistes als participants de l'examen que van expressar les seves inquietuds i interessos per la llengua i cultures xineses. Chang Shiru, codirector de l'Institut Confuci de Barcelona, va explicar davant la càmera les claus d'aquest augment d'estudiants de xinès a Espanya i la seva tendència a l'alça per als propers anys.

Cada any, durant les setmanes prèvies a l'examen, l'Institut Confuci de Barcelona proporciona cursos específics com a reforç de preparació per a tots els nivells, amb l'objectiu d'obtenir millors resultats, ajudant els estudiants a dominar els principals aspectes de la prova i adaptar-se a la forma de l'examen, conformant així un sistema de preparació científic i complet.

Els cursos organitzats fins ara han comptat sempre amb molt bona acceptació per part dels estudiants. L'excel·lent organització del nou examen HSK per part de l'Institut Confuci de Barcelona ha comportat que l'oficina nacional Hanban planegi concedir plena capacitat a l'Institut Confuci de Barcelona per organitzar la prova del nou HSK a l'illa de Mallorca, un fet que demostra clarament el reconeixement i la confiança de Hanban cap a la tasca organitzativa del nou HSK per part de l'Institut Confuci de Barcelona.

Material audiovisual