dc20102021

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Entrevista al professor Wu Hung

Notes de premsa

Entrevista al professor Wu Hung

Entrevista al profesor Wu HungEl dimecres 23 octubre Laia Manonelles, professora de la Universitat de Barcelona, va mantenir una entrevista oberta amb el professor Wu Hung de la Universitat de Chicago al Centre d'Arts Santa Mònica de Barcelona. L'acte va ser presentat per Lídia Tubert, coordinadora d' activitats culturals de l'Institut Confuci de Barcelona.

La professora Laia Manonelles va realitzar diferents preguntes, entre elles, sobre el perfil del professor Wu Hung no només com a docent i intel·lectual, sinó també com a comissari d'exposicions, conseller i especialista en art antic.

El professor Wu Hung va realitzar al llarg del seu discurs una clara i detallada exposició sobre l'estat actual de l'art xinès contemporani. La seva exposició va abastar des de la dècada dels anys 80, quan el moviment artístic tenia un caràcter domèstic, fins a la dècada dels anys 90, moment en que es produeix la internacionalització dels artistes i de la seva producció. El llarg i complex procés d'internacionalització ha reduït distàncies fins als nostres dies i permès que artistes, galeristes, comissaris i acadèmics hagin donat a conèixer les arriscades propostes que arriben des de la Xina. El mercat de l'art, tant internacional com el xinès propi, ha ajudat a aquesta internacionalització i desenvolupament dels artistes xinesos que han pogut fer les seves carreres en diferents països.

L'entrevista va finalitzar amb la participació del públic, qui va realitzar preguntes i va compartir el seu punt de vista amb el professor Hung.

El professor Wu Hung és un dels especialistes mundials més destacats en l’art xinès. A més de la seva tasca com a professor a la Universitat de Chicago desenvolupa d’altres papers com a comissari de l'Smart Museum of Art i consultor especialitzat. Format a l'Acadèmia Central de Belles Arts de Beijing, es va especialitzar en art antic xinès i els seus llibres i articles han resultat clau per comprendre i donar a conèixer l'art xinès antic i contemporani.

Laia Manonelles és actualment una de les millors especialistes en art experimental i d'acció xinès del nostre país i ha realitzat un treball exhaustiu d'entrevistes a artistes que han estat recollides en el seu llibre Art experimental a la Xina, converses amb artistes ( Edicions Bellaterra, 2011 ).

Material audiovisual

rgpdue_sello.png