dc13112019

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Cerimònia d’inaguració de la nova seu del FICB

Notes de premsa

Cerimònia d’inaguració de la nova seu del FICB

Inauguració de la FICBEl divendres 8 d’ abril per la tarda, es va dur a terme la inauguració de la nova seu del FICB al carrer Elisabets número 10. A la cerimònia varen assistir nombroses autoritats de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Consulat General de la Xina a Barcelona, els respresentants de les empreses i la Comunitat xineses, i l’equip docent, administratiu i estudiants de l’Institut Confuci. La nova seu del FICB fou cedida per l’Ajuntament de Barcelona. Per això, des de la FICB volem expressar el nostre més sincer agraïment pel seu recolzament i suport.

 

En primer lloc, es va donar inici a l’acte amb música clàssica i elegant acompanyada d’aperitius catalans i begudes. Vàrem comptar amb la presència de nombroses personalitats properes a la Fundació Institut Confuci com el President del Patronat, Yan Guohua; el Sr. Lluís Quintana Trías, Vicerrector de Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Barcelona; la Sra. Montserrat Riba i Cunill, Secretària General de Casa Àsia; la Sra. María Callejón, Vicerrectora de Política Internacional de la Universitat de Barcelona; la Sra. Ke Jing, Directora del Departament de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat d’Estudis Estrangers de Beijing; i la Sra. Zhang Xiaohui, Directora del Departament dels Instituts Confuci de la Universitat d’Estudis Estrangers de Beijing.

El FICB inagurat al 2010 es regeix per tres universitats com: la Universitat d’Estudis Estrangers de Beijing, la Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, i per la Casa Àsia. Tots quatre membres mantenen unes bones relacions i una actitud de cooperació vers la FICB per a integrar-se a la societat local. Doncs els IC s’ha convertit en la principal institució de difusió de llengua i cultura xinesa. De fet, el passat mes de setembre es cel·lebrà l’11è aniversari de la Fundació Institut Confuci amb una jornada de portes obertes a la qual es realitzaren uns tallers i activitats culturals. Després, el passat 19 de novembre, l’Institut Confuci i els rectors de vuit universitats públiques catalanes varen dur a terme una reunió de treball, per a promoure la cultura xinesa a les universitats públiques del territori. A més, l’Institut Confuci també està treballant a la formació de professors de llengua xinesa amb altes qualificacions a Hanban. Per exemple, la FICB col·laborarà amb el marc de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per impartir el màster d’Estudis de Relacions Exteriors de la Xina, per tal de lmillorar la qualitat general de l’ensenyament del xinès a Barcelona.

Un cop donat a conèixer el projecte de la Fundació, els assistents varen poder gaudir d’una visita a les instal·lacions de la nova seu. Per a posar punt i final a una jornada important i d’inaguració va haver-hi un servei de càtering per a tots els assitents.