ds15122018

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa L'actriu Qin Yi, premi d'honor del Festival Nits de cinema oriental de Vic

Notes de premsa

L'actriu Qin Yi, premi d'honor del Festival Nits de cinema oriental de Vic

Entrega del premiEl dimarts 18 de juliol de 2017 va tenir lloc a Vic, Barcelona, la inauguració de la XIV edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic que va comptar amb el lliurament del premi al reconeixement per la carrera artística a la destacada actriu xinesa, Qin Yi.

Festival Nits de cinema oriental de Vic s'ha consolidat entre els festivals de major projecció i prestigi en el seu gènere. El festival destaca per la qualitat de les obres que participen i les edicions especials que dedica al cinema dels països asiàtics, que en aquesta edició té a Xina com a país convidat.

Com a acte destacat d'aquesta edició, es va fer lliurament del Premi d'Honor, atorgat per la Fundació Institut Confuci de Barcelona, el Festival Nits de cinema oriental de Vic i Casa Àsia a Qin Yi, una de les grans actrius xineses de tots els temps. El premi va ser recollit en el seu nom pel periodista i antic alumne de l'actriu, el Sr. Fang Wang.

Nascuda en 1922 a Xangai, Qin Yi va ser una cinèfila precoç. Durant la invasió japonesa de la Xina es va convertir en una gran activista. Després de la guerra es va convertir en una actriu molt popular, protagonitzant clàssics com Railway Guerrilles, Song of the Youth i Woman Basketball Player No 5, en les quals interpretava a dones de caràcter i conviccions fortes. En els anys 80 va triomfar en la televisió amb sèries dramàtiques com Under the Eaves of Shanghai. Als seus 95 anys encara fa cinema: aquest any ha rodat Kûkai amb l'il·lustre Chen Kaige.

El Festival Nits de cinema oriental té com a objectiu apropar la cultura asiàtica a través del cinema. També hi ha d’altres facetes com la gastronomia o les arts plàstiques i escèniques (exposicions, tallers, mostra d’arts marcials, representacions de contes populars, etc.).

El festival inclou una secció oficial a competició amb el Premi del Jurat, el Gat de la Sort del Públic i el Premi de la Crítica. També hi ha programades sessions infantils, retrospectives, sessions especials i maratons temàtiques.

Material audiovisual

Resum de la jornada d'inauguració, 18 de juliol de 2017.

Premsa relacionada

http://spanish.xinhuanet.com/

http://spanish.people.com.cn/

http://spanish.xinhuanet.com/

http://spanish.people.com.cn/