ds15122018

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa Descobrint l'obra de Qian Zhongshu

Notes de premsa

Descobrint l'obra de Qian Zhongshu

Un moment de la tertúliaA la tarda del passat dijous 28 de setembre, va tenir lloc una nova edició de les tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos, una activitat organitzada per la Fundació Institut Confuci de Barcelona juntament amb Casa Àsia. En aquesta ocasió, l'obra escollida va ser La fortalesa assetjada (围城 wéichéng), novel·la de Qian Zhongshu (钱钟书, 1910-1998), un dels literats més destacats del segle XX a la Xina. 

 

La tertúlia va estar guiada per Jesús Sayols, doctor en Estudis de Traducció i llicenciat en Estudis d'Àsia Oriental, qui va oferir als participants les claus sobre l'obra, la biografia de l'autor i detalls sobre les traduccions de la novel·la tant al castellà com a l'anglès . 

Els participants van poder intercanviar animadament i activa les seves impressions sobre la narració i els personatges, i compartir els seus fragments preferits. Molts comentaris van donar peu a tractar el context històric en què va ser escrita la novel·la, tot en emfatitzant de manera més general el retrat descarnat i satíric de la vilesa humana que aquesta obra presenta. També hi va haver comentaris sobre Yang Jiang (杨绛, 1911-2016), la cèlebre escriptora i traductora, esposa de Qian Zhongshu. 

En anteriors sessions, els participants van tenir l'oportunitat de gaudir i comentar obres de Yu Hua, Mo Yan i Yan Lianke. 

Les tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos continuaran amb una freqüència d’un cop al mes fins al novembre. Les obres triades per a cada sessió s'anunciaran a través del web de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i de Casa Àsia a Barcelona.