ds15122018

 horari calendario académico

Back Estàs aquí:Home Activitats Cultura Notes de premsa La FICB organitza el Fòrum de Rectors del Macro-Confuci

Notes de premsa

La FICB organitza el Fòrum de Rectors del Macro-Confuci

Macro-ConfuciEl Macro-Confuci, iniciat i gestionat per la Fundació Institut Confuci de Barcelona, va celebrar el matí del passat 24 de novembre el seu primer Fòrum de Rectors, que va reunir rectors i vice-rectors de les diferents universitats catalanes i andorranes que formen part de la iniciativa, així com representants de Casa Àsia i del Consolat General de la Xina a Barcelona.

 

Entre els assistents, es trobaven Miquel Nicolau i Vila, rector de la Universitat d'Andorra; Àlex Aguilar, vicerector de Projecció i Internacionalització de la Universitat de Barcelona; Màrius Martínez, vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Barcelona; Joan Masnou, vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua de la Universitat de Vic; Montserrat Riba, secretària general de Casa Àsia; Josep-Enric Teixidó, coordinador tècnic de l'Institut de Llengües Modernes de la Universitat de Lleida, i Rocío Donés, professora de la mateixa Universitat; Andreu Pulido, director del Servei de Llengües Modernes de la Universitat de Girona, i Ningsuo Luo, catedràtic d'Enginyeria de Sistemes i Automàtica, també de la Universitat de Girona. El fòrum va estar moderat pels directors local i xinès de la FICB, Javier Orduña i Chang Shiru, respectivament.

L'esdeveniment també va comptar amb l'assistència de la Cònsol general de la Xina a Barcelona, Lin Nan, i del responsable de gabinet del Consolat, Wang Shuo. La Sra. Lin va manifestar el seu suport a l'activitat de la FICB i el seu interès per estrènyer els llaços amb les universitats de Catalunya, on realitzen els seus estudis un nombre important d'estudiants xinesos.

Durant la reunió, els directors local i xinès de la FICB van exposar la situació general de la Fundació i van compartir amb els assistents les diferents iniciatives i experiències de col·laboració en el marc de la FICB i del Macro-Confuci durant l'any 2017.

Els representants de les institucions que constitueixen el Macro-Confuci van expressar la seva satisfacció per la tasca de la FICB i van oferir les seves expectatives i suggeriments per al treball en 2018.

D'entre els més de 500 Instituts Confuci que s'han establert arreu del món, el de Barcelona és dels molt pocs que s'han constituït com a fundació i l'únic que ha establert una estructura de Macro-Confuci que estén el seu àmbit d'activitat més enllà de la ciutat i fins i tot l'Estat on s'ubica, per abastar tant Catalunya com Andorra. La FICB ha signat acords amb aquestes institucions per a la realització de cursos de llengua xinesa i la organització d'activitats culturals.