El cinema xinès traduït a Espanya

Publicat dimecres 20 de Octubre, 2021

En aquest portal el Grup de recerca en Traducció del xinès al català/castellà (TXICC) y Transmedia Catalonia posen a l'abast de tothom interessat al cinema xinès i la seva traducció a l'espanyol i al català una base de dades que conté totes les pel·lícules originàries de territoris de parla xinesa (principalment la Xina continental, Hong Kong i Taiwan) que han arribat a Espanya a través de diferents canals: cinemes, festivals de cinema, televisió i altres formats d'ús domèstic. Es tracta d'una base de dades d'accés obert, que té per objectiu oferir una imatge fidel i real de quin és el cinema xinès que ens arriba a Espanya i proporcionar tant a acadèmics i professionals com a cinèfils dades empíriques que permetin analitzar diferents aspectes del cinema xinès a través de la traducció audiovisual, com ara la imatge ens formem de la cultura xinesa a través de les seves pel·lícules.

És una base de dades dinàmica que recull des de les primeres pel·lícules xineses que es van estrenar al nostre país fins a les últimes que ens han arribat, per tant, és un projecte viu, baix constant actualització i en procés de millora contínua. La informació inclosa pretén ser precisa i exhaustiva, per la qual cosa agrairem qualsevol aportació l'objectiu de la qual sigui esmenar o ampliar informació mitjançant el formulari de contacte.

Com citar aquesta base de dades

Casas-Tost, Helena; Rovira-Esteva, Sara; Vargas-Urpí, Mireia; Tor-Carroggio, Irene. 2019-2021. El cine chino traducido en España. Base de datos en acceso abierto.

Disponible a: https://dtieao.uab.cat/txicc/cine. doi: 10.5565/ddd.uab.cat/214779 (v.2).