Conferència-presentació

modalidad
Presencial

dijous 13 de Juliol , 18:00 h.

Lugar
Fundació Institut Confuci de Barcelona
Coste
Gratuït

Submarino en la noche

Publicat dimecres 28 de Juny, 2023

En aquesta conferència-presentació explorarem l'obra Submarino en la noche (Aristas Martínez, 2022) de l'escriptor xinès Chen Chuncheng (陈春成), un dels principals escriptors de la generació post-1990. 

A càrrec de Teresa I. Tejeda Martín, traductora del llibre juntament amb Tyra Díez, que ens parlarà de l'obra, l'autor, la literatura xinesa actual i la seva experiència de traducció.

Dades de l’activitat

Dijous 13 de juliol del 2023, 18:00h

Fundació Institut Confuci de Barcelona
c. Elisabets 10, -interior- | 08001 Barcelona (mapa)
<M> Catalunya L1, L3.

Entrada gratuïta prèvia inscripció, aforament limitat.

Sobre l’obra  

夜晚的潜水艇 Submarino en la noche 

Un submarí imaginari, tripulat per un nen, a la recerca d'aventures al fons marí; una estació de poda on s'estandarditza la forma dels núvols amb finalitats publicitàries; un oficial jubilat de l'Oficina d'Inspecció Musical de Leningrad atret per la música il·lícita d'un compositor misteriós; els secrets d'un vetust temple per salvaguardar una joia cal·ligràfica de valor incalculable; un jardí ocult a l'interior d'un parc on una noia rememora el dia més feliç de la infantesa; un home que desperta després d'un somni de dos mil anys i es converteix en el símbol d'una guerra per posseir l'argument de la novel·la que amaga totes les claus… 

Una col·lecció de relats on la imaginació és l'arma més eficaç davant de la decadència, situant al punt de mira personatges que es llancen a la bellesa suïcida de la creació artística… Objectes màgics, la moneda de Borges, màquines de moviment perpetu, el dimoni de Laplace, la novel·la canònica xinesa Somni del Pavelló Roig o la Missa en si menor de Bach conviuen en aquestes històries, en una recerca incansable d'evocar les simetries de l'Univers com a justícia metafísica i ideal de bellesa. 

Sobre la ponent 

TERESA I. TEJEDA MARTÍN. Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i professora de Llengua i Literatura Xinesa a la Universitat de Salamanca. És llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Salamanca, i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Granada. Resident a Pequín des del 2008 fins al 2014 on va treballar com a professora a la Universitat de Pequín i la Universitat de Llengua i Cultura de Pequín, mentre aprofundia en els seus estudis de llengua i cultura xinesa. És traductora de la novel·la Joies de Plata, de Zhou Daxin, Camps de vida i mort de Xiao Hong, a més d'altres relats i subtítols de documentals. Actualment, a més de la docència a la Universitat de Salamanca, desenvolupa la seva recerca en temes relacionats amb la literatura xinesa escrita per dones i la representació de la dona a la literatura. 

Sobre l’autor 

陈春成 CHEN CHUNCHENG va néixer a Ningde el 1990. Treballava com a enginyer paisatgista quan va començar a publicar ficció en línia. El 2019, “El músic” va ser inclòs a la llista dels millors relats de l'any de la prestigiosa revista literària xinesa Harvest. 

Amb una brillant habilitat per conciliar les obsessions del passat i del present, Chen Chuncheng entrellaça el fantàstic borgià amb la sensibilitat de la literatura clàssica xinesa al seu primer llibre, Submarí a la nit, un dels èxits més celebrats del panorama de la literatura xinesa actual, avalat per la crítica i el públic, que l'ha portat a convertir-se en un autor de culte per a diferents generacions de lectors, i amb el qual ha obtingut, entre d'altres, els premis següents: PageOne Literary Award, 2021, Blancpain-Imaginist Literary Prize, 2021. 

La Fundació Institut Confuci de Barcelona…

Casa Àsia amb la col·laboració de la …